Hvorfor bruker man egentlig kull i kosmetikk?

Tar man en titt i sosiale medier, i skjønnhetsblader eller i parfymeri/hudpleiesalongen så kan man ikke unngå å legge merke til den økende trenden med å bruke kull i både hudpleie, sminke og hårprodukter. Men hva gjør det egentlig?

Funker det eller er det bare en trend som vil blåse bort så fort noe nytt kommer?

Kull som ingrediens er ikke en nyhet, det har blitt brukt i tusenvis av år. Allerede for 3500 år siden ble det bruk av fks egyptere i alt fra tannkrem til såper og sminke, men de brukte det også for å få en sunnere, penere hud. Kullet gir ikke bare en pen sort farge, det har også en antibaktriell, legende og rensende effekt. Det er grunnen til at man fks bruker kulltabletter ved forgiftning, for det trekker til seg giftstoffer. I hudpleie og medisin brukes aktivt kull –  det er kull som er varmet opp i oksygenfattig miljø, så konsentrasjonen av rent kull øker. Det aktive kullet har en ekstrem evne til å trekke til seg andre stoffer, og fungerer nærmest som en magnet på smuss, fett og forurensninger.

Mye av grunnen til at aktivt kull ble hentet tilbake fra glemselen er trendene i Asia. Koreanere er langt fremme når det kommer til hudpleie, og de ønsker en så naturlig tilnærming til dette som mulig. De mener at alt bunner i en plettfri hud. Det er selve skjønnhetsidealet der borte. Og jeg må si meg enig. Om man har en «feilfri hud» så behøver man ikke mange lag med sminke. Men feilfri hud betyr ikke en perfekt hud. Det betyr en ren, skrubbet og fuktmettet hud. Være den beste utgaven av seg selv, med linjer, porer, ureheter og andre skavanker som vi alle har.

Vi har mange fantastiske fine produkter med kull i nettbutikken vår, både til hud og til hår. Ønsker du å teste dem? Bruk koden «Kulldetox» og få 20% rabatt*. Oppdag de vidunderlige egenskapene til kull du også!

*gjelder kun produkter som ikke allerede er på salg.

Sanctuary Spa Purifying Charcoal Bubble Sheet Mask

Sanctuary Spa 5 Minute Thermal Detox Mask

Sanctuary Spa Warming Detox Charcoal Wash

Charles Worthington Envirimental Protection Mist

Charles Worthington Charcoal Shampoo

Charles Worthington Charcoal Conditioner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV


Ja takk, jeg vil gjerne motta spennende tilbud og nyheter fra Styleby.no
 

I vårt nyhetsbrev får du de siste oppdateringene, de nyeste trendene og fortrinn på salg.