Kan man bli kvitt store porer?

Som hudpleier, hvis jeg hadde fått 1 krone hver gang jeg har fått det spørsmålet, så hadde jeg vært rik. Alle som har kombinert eller oljete hud vet hva jeg snakker om. Vi står i speilet, og porene roper i store bokstaver til oss:
HALLO JA, HER ER VI!

Vel, noen av oss er rett og slett bare født med en hudtype som har større porer enn andre, og det letteste er å bare innse det med en gang. Trøsten er at huden din mest sannsynligvis produserer mye olje selv så du vil få igjen for det når du blir eldre, i form av mye mindre rynker enn de som er født med en tørrere hud. Det er bra! Men, tilbake til dagen i dag. Store porer kan man ikke bli kvitt totalt, men det er mye du kan gjøre for å visuelt reduserer størrelsen og jevne ut huden din, og jeg skal gi deg noen gode råd nå.

Her er hudpleieren beste tips:

1: Skrubb huden din jevnlig, helst 1 til 2 ganger pr uke.
Ved å skrubbe huden blir du kvitt overflødig talg, svette, døde hudceller og oljer slik at det ikke tetter til porene dine. Alt dette fjernes ikke ved vanlig rens, her må det skrubbe for å få det helt rent. Se for deg at vanlig rens er som å spyle asfalten med vannslangen, mens å skrubb er som å ta frem høytrykkspyleren. Da kommer du ned i alle kroker og kriker. Ha gjerne en skrubb som har både enzymer og korn i seg, da får man Ole Brum’s Ja takk, begge deler.

2: Bruk ansiktmaske hver uke etter skrubb
Når huden er strippet for døde hudceller og overflødig olje så er den i prinsippet helt forsvarsløs, noe den ikke liker. Det vil si at den er veldig mottagelig for hva du gir den etterpå, gjerne i form av en maske. En maske med for eksempel kull er super mot uren, oljete hud (les mer om hvorfor her: Hvorfor bruker man egentlig kull i kosmetikk?) eller om man er tørr i huden er en fuktmaske bra. Bytt gjerne på for å pleie huden på flere måter.

3: Bruk en toner eller serum som reduserer talgproduksjonen.
Det finnes mange på markedet, men vær skeptisk og se etter noen ingredienser som bør være der. Eksempel på slike ingredienser er Trollhassel, Tea Tree, Salisylsyre, Glycolsyre eller Willow Bark. En god toner eller serum har en anti- inflamatorisk effekt på huden som gjør at porene ikke tettes igjen like lett og nøytraliserer akne bakterier, i tillegg kan den også redusere talgproduksjonen som gjør at huden føles mindre fet og oljete.

4: Fuktmett huden.
Ofte når man har en fet eller kombinert hud så er man redd for å bruke for mye fukt/olje produkter på huden, men det trenger man ikke. Hvis huden får for lite fukt eller oljer på huden utenfra (eller innenfra via omega 3 eller andre fiske/plante oljer) så kompenserer den ved å produsere ENDA mer oljer selv. Ergo høyere talgproduksjon, mer oljete hud og gjerne tette porer = større porer. Et fuktserum, en lett olje og en god ansiktskrem over goes a long way.

Det er en jungel der ute, så her er våre anbefalinger til produkter til rutine beskrevet overfor. Ønsker du å teste ut noen av produktene? Benytt deg av koden «NoMorePores» og få 20% rabatt *

Er du i tvil om hvilken produkter som er riktig for DIN hud? Send oss en mail til post@styleby.no og vi hjelper deg!

*gjelder ikke produkter som allerede er på salg.

Kalahari Oily Skin Correction Gel

Kalahari Phyto-film Toner

Kalahari Enzyme Face Buff

Kalahari Hydralite Moisturiser

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV


Ja takk, jeg vil gjerne motta spennende tilbud og nyheter fra Styleby.no
 

I vårt nyhetsbrev får du de siste oppdateringene, de nyeste trendene og fortrinn på salg.